Case:

MOONEN BOUW


beter in bouwen


Wie is Rob Moonen?

Moonen Bouw | Bouwkundig advies adviseert en begeleidt veeleisende particuliere en zakelijke klanten bij alle bouwwerkzaamheden in, rondom en aan hun woning of bedrijfspand. Van ontwerp tot en met uitvoer. Met in elke fase een scherp oog voor detail. Want details zijn geen kleinigheden, ze maken het totaalplaatje.

In 2000 richt Rob Moonen, in Nuth, Moonen Bouwkundig advies op. Omdat hij niet alleen wil adviseren, maar ook wil bouwen, komt daar vijf jaar later Moonen Bouw BV bij. Tegenwoordig zijn de twee onlosmakelijk met elkaar verbonden in Moonen Bouw | Bouwkundig advies, een bouwbedrijf dat adviseert en een adviesbureau dat bouwt.

Samen met een team van 16 medewerkers en op kwaliteit geselecteerde onderaannemers is Moonen Bouw een begrip in Limburg voor de veeleisende opdrachtgevers.Smeets Loopcomfort Hofleverancier

De strategie

Moonen Bouw is een kleine, kwalitatief hoogwaardige aannemer, regionaal werkzaam in Limburg. Acquisitie vindt voornamelijk plaats via mond-tot-mond reclame door tevreden en loyale klanten. In 2011 zijn we gestart met een marketing strategie, die de strategische bedrijfsdoelstellingen voor de komende tien jaar ondersteund.

Door optimaal gebruik te maken van de nieuwste technologieën als iPhone, iPad, digitale offrering en online aanwezigheid, moet de klantbeleving en -loyaliteit verbreedt worden, de merkbeleving en bekendheid worden vergroot en moet de onderneming als innovator bekend worden binnen en buiten de regio en landsgrenzen en als uiteindelijk doel: Aannemer 2.0

De klantwaardering moet, naast de mond op mond reclame, ook zichtbaar worden en blijven teneinde acquisitie van nieuwe klanten te vereenvoudigen.

Daarnaast is een ‘personal branding’ plan voor Rob Moonen opgesteld als passioneel leider, expert op zijn vakgebied en boegbeeld van de onderneming.“Marco is onderdeel geworden van de Moonen Bouw familie. Hij heeft dezelfde kwaliteitseisen en oog voor detail als ik. Hij is creatief, innovatief en overziet daarnaast ook het hele speelveld. Hij is één van mijn strategische sparringspartners geworden.”Rob Moonen

Social Media

YouTube kanaal en Linkedin
Van de projecten van Moonen Bouw worden stijlvolle foto’s gemaakt die de kwaliteit van de uitvoering goed weergeven. Deze foto’s worden gebruikt op de website, maar ook wordt er door mij een video compilatie samengesteld, omlijst door sfeermuziek. Op een eigen YouTube kanaal staan inmiddels meer dan 60 video’s van projecten, die een goed beeld geven van de kwaliteit en diversiteit van Moonen. In totaal zijn de video’s al meer dan 30.000 keer bekeken en zijn daarmee een belangrijk media kanaal voor werving van nieuwe klanten.

Wekelijks wordt op Linkedin een bericht geplaatst namens Rob Moonen. Van nieuwsberichten tot links naar nieuwe projecten binnen de portfolio en productinformatie. Door de cross-platform online strategie, website, YouTube en Linkedin, wordt tevens de online vindbaarheid in zoekmachines vergroot.
Digitale media

Nieuwsbrief
Om Moonen Bouw ’top of mind’ te houden bij bestaande klanten en leveranciers wordt in het voor- en najaar een nieuwsbrief uitgebracht. De nieuwsbrief kent een aantal vaste rubrieken. Zo wordt een project onder de aandacht gebracht in een interview met de klant, worden medewerkers in de spotlight gezet en nieuwe ontwikkelingen worden toegelicht. Ook worden materialen waar Moonen veel mee werkt onder de aandacht gebracht. De nieuwsbrief wordt via MailChimp en Linkedin verspreidt naar zo’n 900 abonnee’s.

ROB 2.0
Bij het 10-jarig jubileum werd in 2010 een geprinte versie van een eigen lifestyle magazine uitgebracht; ROB. In 2013 maakte ik een volledig digitale versie, ROB 2.0. Met het magazine laten we zien waar Moonen voor staat, wat ze anders maakt en wat hun drijfveren zijn. Het hele blad had doorlooptijd van 6 weken, waarbij ik de complete opmaak, interviews en een gedeelte van de fotografie voor mijn rekening nam. De volgende editie staat voor december 2015 gepland voor digitale verspreiding naar de klanten van Moonen Bouw.

Lees ROB 2.0 op ISSUU.com
De website

De website is a-typisch voor een aannemer. De site ademt Moonen Bouw met de beleving van een glossy lifestyle magazine. Op de homepage worden full-screen fotosliders gebruikt die de diversiteit en Moonen stijl weerspeigelt. Een belangrijk onderdeel is de projecten pagina, waar de portfolio, gerubriceerd op type verbouwing, wordt weergegeven. Elk project heeft een eigen overzichtelijke pagina met wervende tekst, een fotoslider en een video van het project. De uitspraken van de tevreden klanten ondersteunen het beeld en de persoonlijk benaderingen van Rob Moonen. De website ondersteunt niet alleen de mond-tot-mond reclame, maar is ook een informatiebron voor nieuwe klanten die de portfolioprojecten gebruiken als referentie voor hun verbouwing.

Bekijk de site live