Case:

SMEETS LOOPCOMFORT


goed in beweging


Wie is Smeets Loopcomfort?

Smeets Loopcomfort is een multidisciplinair kennis- en expertisecentrum waar u terecht kunt voor élk (sport)vraagstuk op het gebied van voeten, schoenen en bewegen. Al sinds 1906 helpt dit familiebedrijf u graag de meest adequate oplossing te vinden. Smeets Loopcomfort biedt u het grootste aanbod aan oplossingen, aanverwante diensten en producten. Het hoofdkantoor is gelegen in Sittard.

In dit expertisecentrum, vindt u alles onder één dak: schoenen, pro- en orthesen, loophulpmiddelen, medische diensten, advies en bemiddeling. Smeets ontwikkelt haar oplossingen voor mobiliteitsproblemen in nauw overleg met specialisten en (bedrijfs)artsen uit verschillende ziekenhuizen, medische centra en zorginstellingen. Daarbij staat u als klant altijd centraal en besteden zij veel aandacht aan de actuele schoenmode. In samenwerking met deze specialisten zetten zij zich bovendien in voor preventie van mobiliteitsproblemen.Smeets Loopcomfort Hofleverancier

De vraag

Door de uitbreidingen van activiteiten de afgelopen jaren sloot de bestaande website niet meer aan bij de informatievoorziening naar de doelgroepen. Er was behoefte aan een nieuwe, eigentijdse en gemakkelijk te onderhouden, website, die een frisse positieve en professionele indruk van het bedrijf geeft. Met een gestructureerde informatievoorziening van activiteiten en expertise aan bestaande en nieuwe klanten, zorgverzekeraars en partners. Geschikt voor gebruik op zowel PC, smartphones en tablets.

De website moet in één oogopslag inzicht geven in de vele producten en diensten van Smeets Loopcomfort en gelieerde merken- (zoals SL Sports), gebruiksvriendelijk zijn en met de juiste ingangen voor de specifieke doelgroepen. Uit de informatie moet duidelijk zijn dat de producten met passie en liefde in Nederland worden gemaakt door ervaren vakmensen. De bezoeker moet eenvoudig contact kunnen opnemen of een afspraak kunnen inplannen op één van de vele locatie’s waar Smeets actief is.“Inmiddels hebben wij vele complimenten ontvangen over onze website. Het ontwikkelen hiervan was een groot project dat “tussen de bedrijven door” uitgevoerd moest worden. Marco bewaakte de voortgang, dacht met ons mee en adviseerde ons op een prettige manier om de site goed leesbaar en overzichtelijk te houden. Wij hebben met veel plezier met hem samengewerkt.”Edith König, directie Smeets Loopcomfort

Het ontwerp

Kleurstelling en lettertype
Het bestaande logo van Smeets Loopcomfort is gebruikt als basis voor de kleurstelling van de website. Het rood en blauw komen terug als hoofdkleuren in titels, tekst en hyperlinks. Daarnaast zijn steunkleuren in paars en grijstinten gebruikt. Samen met een overwegend witte achtergrond is de site fris, overzichtelijk en transparant.

Bij de teksten wordt gebruikt gemaakt van ‘Open Sans’ als lettertype, met het lichtere ‘Open Sans light’ voor de koptitels om deze minder zwaar te maken.
De oplossing

De website is volledig responsive en past de weergave aan op de schermgrootte van het apparaat van de bezoeker. Vanaf de homepage komt de bezoekers met twee clicks op de gewenste product- of dienstenpagina. Daarop is alle relevante informatie, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden bijeen gebracht, omlijst met eigen beeldmateriaal. Via maatwerk contactformulieren kan de klant een afspraak inplannen op de gewenste tijd en locatie of vragen om terug gebeld te worden.

De behandelaars hebben een ‘gezicht’ gekregen gerubriceerd per expertise. De vele behandellocaties zijn overzichtelijk samengebracht op één pagina met openingstijden en routeplanner. Zelf te plaatsen, actuele nieuwsberichten staan prominent op de homepage. Ook hebben actuele onderwerpen als MVO, opleiding en scholing, en de historie van het bedrijf een eigen plek gekregen.

Bekijk de site live


Ook samenwerken?


Neem contact met me op