Mijn aanpak


In 6 stappen naar online succes!


Mijn aanpak


In 6 stappen naar
online succes!


Verder dan alleen een website

Ik ben al meer dan 20 jaar actief in ontwikkeling van online diensten en heb daarbij niet alleen veel hands-on ervaring opgedaan, maar ook samengewerkt met gerenommeerde bureaus. Inmiddels weet ik wat een website of webshop maakt of breekt en vooral wat klanten en bezoekers verwachten. 

In 6 stappen neem ik je mee naar online succes:

1. Strategie

De basis van elke ondernemer is een gedegen strategie. Strategie is kortgezegd de manier waarop middelen worden ingezet om doelen te bereiken.  Wat is je missie, visie en wat zijn jouw doelstellingen?

Samen analyseren we je propositie, ‘wie’ jouw klanten zijn,  ‘hoe’ we ze moeten aanspreken en ‘waar’ we jouw klanten het beste kunnen bereiken, offline of online, en via welke media.

Image
Image

2. Ontwerp

Het ontwerp bepaalt mede de ‘look and feel’ en herkenbaarheid van je website. Om dit te bereiken gebruik ik logo en beeldmerk, (huis)stijlelementen in een uitgebalanceerde kleurstelling. Het resultaat is een website die je merk de juiste professionele uitstraling geeft, zoals klanten van je verwachten. 

Ben je starter, dan kan ik een logo ontwerpen met een kleurstelling die past bij jouw propositie en doelstellingen. Aan de hand van een prototype website met een aantal pagina’s, met voorbeeld foto’s en dummy teksten, bespreken we het uiteindelijke ontwerp. De basis is altijd ‘responsive design‘, waarbij de inhoud zich automatisch aanpast voor desktops, smartphones en tablets, en daardoor ook Google Mobile Friendly is.

3. Content

Het doel van je website is je boodschap of informatie zo goed mogelijk over te brengen naar je klanten. Goede content is daarbij onontbeerlijk. De teksten, foto’s, video’s en animaties waarmee de site wordt gevuld kunnen – desgewenst – ook door mij gemaakt worden. Bezoekers nemen niet de tijd om teksten volledig te lezen. Ze scannen vooral, waarbij hun blik valt op interessante trefwoorden.

Om de bezoekers te verleiden zijn treffende kopregels en korte, bondige teksten onontbeerlijk. Daarnaast helpt de keuze van de juiste trefwoorden voor de vindbaarheid door zoekmachines. Beelden trekken direct de aandacht van bezoekers. De gemiddelde websitebezoeker bepaalt binnen een paar seconden of je site voldoet aan hun verwachtingen. Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk.

Image
Image

4. Realisatie

Dan is het zover: ik start met de bouw van jouw website! Ik gebruik WordPress als Content Management Systeem (CMS). Een open, flexibel en stabiel platform. Met een passend Premium Thema en betrouwbare plugins bouw ik de website op mijn ontwikkelserver.

Tussentijds maak ik de voortgang beschikbaar op een voor jou toegankelijke stagingserver en bespreken we de inhoud en stellen we bij. Totdat we samen tevreden zijn over het eindresultaat. In overleg plannen we het ‘live’ brengen onder je eigen domeinnaam en acties om je nieuwe website te promoten.

5. Optimalisatie & Beheer

Als je website live staat is het belangrijk dat om de content en de website te optimaliseren voor zoekmachines (Search Engine Optimization of SEO). Hierdoor wordt je website beter vindbaarheid bij Google en andere zoekmachines.

Net zo belangrijk is het beheer van je website. Ik ontzorg mijn klanten van de sores van het technisch up-to-date houden van de website door middel van (beveiligings-) updates van WordPress, thema en plugins, alsmede periodieke backups. Met de Service Level Agreement (SLA) en uren strippenkaart ben ik daarnaast beschikbaar bij calamiteiten en, desgewenst, voor het doorvoeren van wijzigingen, plaatsen van berichten etc.

Image
Image

6. Statistieken

Natuurlijk wil je ook graag weten hoeveel bezoekers je site trekt en wat de meeste aandacht op je site krijgt. Hiervoor gebruiken plaats ik een stukje code in de site, waardoor je aan bezoekersstatistieken (Google Analytics) kunt zien of jouw doelstellingen echt worden behaald en hoe je bezoekers je website gebruiken. Op basis van de informatie van deze gratis online tool kunnen we samen aanpassingen in toegepaste strategie en content bepalen. Dit is een continu proces en maakt de cirkel rond.